terezanews











{Shkurt 9, 2012}   Si te gatuajme Lazanja ??….

  Në tavolinën e punës gatuajmë një brumë me 500 g miell të bardhë, dy vezë të plota, dy të verdha vezësh dhe ujë. Pasi e kemi mbrujtur mirë brumin e hapim atë në peta dhe pasi të thahet pak, e presim me shirita deri në 1 cm gjerësi. Këto i vëmë me pak kripë të ziejnë siç veprohet me makaronat, por duhet të përzihen me lugë për të mos u ngjitur.

Mbas zierjes i kullojmë, u hedhim salcën e cila përgatitet si më poshtë: Hedhim në tigan pak gjalpë e vaj, grijmë në të një qepë (e cila pasi të skuqet e heqim nga tigani), presim copa të vogla tul viçi, pak mëlçi pule, pak kërpudha dhe pak domate të prera copa të vogla, të cilët i hedhim në tiganin që kemi vënë në nxehtësi.I lëmë të ziejnë ngadalë me vajin dhe galopin e nxehtë, por në temperaturë mesatare. Në kohën që do t’u hedhim lazanjave salcën, duhet të kemi gati djathin kaçkavall të grirë dhe gjalpë i freskët, të cilat i hedhim përsipër kur do të serviren./telegrafi/



Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni / Ndryshojeni )

Po lidhet me %s

et cetera
Këtë e pëlqejnë %d blogues: